Anonim

Chronexialogy - How to watch the To Aru Anime [Spoiler-Free]

Pomaly prichádzam na koniec pozerania anime „Toaru Majutsu no Index“. S týmto svetom súvisí niekoľko anime sérií:

  • Toaru Majutsu žiadny index
  • Toaru Majutsu žiadny index II
  • Toaru Kagaku nie Railgun
  • Toaru Kagaku no Railgun S

a nejaké filmy. Nie som si však istý, v akom poradí by som ich mal sledovať. Niekto mi povedal, že „Railgun“ prišiel po „Majutsu no Index“ - mal by som si najskôr pozrieť „Railgun“, alebo druhú sezónu „Indexu“? Existujú veci, ktoré mi môžu chýbať, ak ich sledujem v nesprávnom poradí, ako napríklad nepoznanie už predstavených postáv?

A ak je to Railgun, mal by som sa pozerať ako druhý, mal by som potom sledovať „Toaru Majutsu no Index II“ alebo „Toaru Kagaku no Railgun S“? Alebo je to tak, že to skutočne nevadí a môžem sledovať obe série „Toaru Majutsu no Index“ pred dvoma sériami „Toaru Kagaku no Railgun“?

4
  • Možný duplikát
  • @JNat Povedal by som, že jeden hľadá súvislosti medzi nimi, zatiaľ čo druhý výslovne hľadá poradie zobrazenia - druhá odpoveď na túto otázku do istej miery odpovedá na túto otázku, ale myslím, že na túto otázku existuje správna „kánonická“ odpoveď. a mať referencie (napr. pôvodná objednávka vysielania) by nebolo na škodu.
  • V otázke, ktorú prepojil @JNat, Krazer naznačuje, kedy začína Railgun a kedy sa začína index Railgun, obe odpovede na túto otázku však nehovoria o poradí sledovania 2. sezón alebo filmu
  • Vo vesmíre chronologicky pre sériu Accelerator padá september (pozri kapitolu 5 mangy Accelerator). Rovnaký mesiac ako zvyškový oblúk stromového diagramu a začiatok oblúka Kazakiri Hyouka.

Po ich náhodnom sledovaní mimo poradia ich vrelo odporúčam sledovať podľa dátumu vydania vrátane filmu.

Originálna a spin-off séria bola vyrobená rovnakou spoločnosťou. (Verím rovnakému tímu) a nikdy nebol vysielaný v rovnakom čase.

Týmto sa vytvorí odporúčané poradie:

  1. Indexová sezóna 1
  2. Railgun sezóna 1
  3. Indexová sezóna 2
  4. Register filmu
  5. Railgun sezóna 2 (S)
  6. Indexová sezóna 3
  7. Akcelerátorová sezóna 1
  8. 3. sezóna v hre Railgun

Užite si to!

2
  • Ocenili by sme aktualizáciu tejto informácie, ktorá už vypršala.
  • 1 Teraz, keď poznáme poradie vydania, tj. Bol vydaný Accelerator a vysiela sa Railgun T (3. sezóna), plus niektoré postavy z Accelerator sa objavia neskôr v Railgun T, predpokladám, že môžeme s istotou predpokladať, že ich sledovanie v poradí vydaní je v poriadku. :-) [pridanie tohto komentára, akoby vyzeralo, že sa tu stalo veľmi populárnou otázkou]

„Kanonické“ poradie sledovania Raildexu (t. J. Výrobná zákazka) je správne dané v odpovedi Builder_K.


Existujú však aj alternatívne príkazy na prezeranie, ktoré sú tiež možné, pretože index a railgun sú navzájom spojené iba voľne. Osoby, ktoré (rovnako ako ja) majú radi Railgun, ale nie Index, si možno budú chcieť pozrieť v nasledujúcom poradí:

  1. Indexová sezóna 1 (epizódy 1-9, t. J. Do konca oblúka Deep Blood)
  2. 1. sezóna Railgun (všetky epizódy)
  3. 2. sezóna Railgun (všetky epizódy)

Indexová sezóna 1 až po oblúk Deep Blood nemá takmer nič spoločné s tým, čo sa stane v Railgun do konca sezóny 2, okrem

Stromový diagram ničiaci index

ale navrhol by som to aj tak sledovať, aby som získal predstavu o vesmíre Raildex. Ak sa vám zdá Index príliš ohavný na to, aby ste ho uniesli, jednoducho ho pustite a začnite v epizóde 1 sezóny Railgun 1 - veľa vám nebude chýbať.

Ak po dokončení sezóny Railgun 2 chcete pokračovať v indexe, vyberte si indexovú sezónu 1, kdekoľvek ste skončili; a potom si pozrite sériu Index 2 a film Index.


Ak sa vám z nejakého bizarného dôvodu páči Index, ale nie Railgun, postupujte takto:

  1. Indexová sezóna 1 (všetky epizódy)
  2. Indexová sezóna 2 (všetky epizódy)
  3. Register filmu

Indexová stránka vecí nie je nijako významne závislá od Railgunu (Satenovo prvé vystúpenie mimo Railgunu je, myslím si, vo filme, ale nič iné mi na mysli nepríde), takže na veci nemusíte pozerať nijaký Railgun aby to malo zmysel. Neradím to robiť, pretože, no tak, Railgun je samozrejme tým lepším z týchto dvoch.

0

User / u / urban287 na reddite navrhuje zaujímavé nekonvenčné poradie sledovania celej série Raildex:

  1. Railgun sezóna 1
  2. 2. sezóna v hre Railgun
  3. Indexová sezóna 1
  4. Indexová sezóna 2
  5. Register filmu

Jeho odôvodnenie je dosť presvedčivé:

Sledovanie prvého oblúka sestry v indexe absolútne ničí emocionálny dopad, ktorý získate, keď ho uvidíte z pohľadu Misaky, a pritom neposkytuje absolútne žiadny zisk. The Sister's Arc je 4 epizódy v indexe a 14 v Railgun S, takže potešenie z verzie Railgun S by malo byť jasne mať prednosť, najmä vzhľadom na skutočnosť, že ide o primárny oblúk celej série Railgun (a pravdepodobne najlepší oblúk z celý šou).

[...]

Prvá sezóna indexu je najslabším vstupom do série. Indexová sezóna jedna je napísaná dosť zle. Robí hroznú prácu, keď vysvetľuje svet a čo sa deje.

Raildex je situácia, keď sa konvenčná múdrosť typu „sledujte to vo výrobnej objednávke“ nejako pokazí, pretože v skutočnosti ide o dve paralelné výroby. Od tohto sledovania objednávky robí stále zachovať výrobnú objednávku v rámci každej jednotlivej výroby (tj. Index a Railgun), myslím, že to funguje.

Ak sledujete sériu v tomto poradí, všimnite si, že epizódy 10 - 14 indexovej sezóny 1 sú v podstate zhustenou a svižnejšou verziou epizód 2 - 16 epizódy Railgun sezóny 2. Prekonať to bude trochu sloganu, ale mali by ste to urobiť tak ako tak, pretože indexová verzia zobrazuje udalosti z pohľadu inej postavy (Touma).

Takto som prišiel s objednávkou hodiniek pre celý reťazec „Toaru Majutsu no Index“:

Indexová sezóna 1 5. októbra 2008 až 19. marca 2009
Index tan 2009

1. sezóna v hre Railgun 3. októbra 2009 - 20. marca 2010
MMR + 2 OVA

Indexová sezóna 2. 8. októbra 2010 do 1. apríla 2011
Index tan s2 2011
Register filmu február 2013 + OVA

Sezóna 2 pre Railgun 12. apríla 2013 až 27. septembra 2013
MMR S2 + 1 OVA

Indexová sezóna 3 5. októbra 2018 až 5. apríla 2019
Index tan s3 2018 až 2019

Pripravované Séria Railgun 3 a akcelerátorové série

1
  • Inými slovami, uvoľnite príkaz.